× Home Συνεργάτες Μαθηματα Χορού Φωτογραφίες Θα μας βρείτε εδώ
Kabeiria Percussion
Στείλτε μας για κράτηση εδώ
Τηλέφωνο επικοινωνίας
about-bg logo
Ο Γιώργος Φασόλης είναι καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών μουσικής και παραδοσιακών-μοντέρνων κρουστών. Είναι απόφοιτος του διετούς επαγγελματικού κύκλου σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff.Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κρουστών, ρυθμολογίας και body percussion με τους Πέτρο Κούρτη, Βαγγέλη Καρίπη, Λευτέρη Γρηγορίου, Μιχάλη Κλαπάκη, Κώστα Αναστασιάδη, Θάνο Δασκαλόπουλο, Simone Mongelli , Zohar Fresco, Glen Velez, Yshai Aftermann, Misirli Ahmet, Levent, Raquy, Keith Terry, Leela Petronio (STOMP), Max Pollack, Famoudou Konate, Babara Bangoura, Harouna Dembele, Sidici Kamara, Thomas Guei, Mare Sanogo, Davide Torti,κ.α. καθώς και μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια Kodaly, Dalcroze, θεάτρου και πολύτεχνης έκφρασης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήταν για τρία χρόνια συνεργάτης ερευνητικής ομάδας στο Ράλλειο Πειραματικό Σχολείο Πειραιά, υπό την εποπτεία του Τμήματος Παιδαγωγικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, με αντικείμενο έρευνας, την σύνδεση της μουσικοκινητικής αγωγής με την διδασκαλία των μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος του Δημοτικού σχολείου. Συνεργάστηκε επίσης, με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.Έχει διδάξει στα σεμινάρια Επιμόρφωσης μουσικών και δασκάλων στα πλαίσια του προγράμματος 'ΜΕΛΙΝΑ'. Εχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ κρουστών και μουσικής σε όλη την Ελλάδα (φεστιβάλ κρουστών στο Κομένο της Άρτας και στην Κόρινθο, φεστιβάλ μανιταριού στα Γραβενά , ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής στο περιβαλλοντικό πάρκου της Πάρου, river party στο Νεστόριο Καστοριάς).Έχει κάνει εμφανίσεις στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμμετέχοντας σε οργανικά και φωνητικά μουσικά σύνολα. Πήρε μέρος στην τελετή έναρξης των παραολυμπιακών αγώνων της Αθήνας και στην τελετή έναρξης των μεσογειακών αγώνων στην Πεσκάρα της Ιταλίας .Διδάσκει κρουστά στο πολυχώρο Casa De Arte Kabeiria & στο Ωδείο Ρυθμοί.

Μαθήματα παραδοσιακών κρουστών darabuka-bendir-daouli.

logo
Στα μαθήματα αυτά διδάσκονται νταραμπούκα-darabuka (αραβικό τουμπελέκι) μπεντίρ-bendir και νταούλι. Αρχικά μαθαίνουμε τον παραδοσιακό τρόπο παιξίματος εστιάζοντας στις ομοιότητες και διαφορές των οργάνων αυτών και στην συνέχεια ερχόμαστε σε επαφή με πιο μοντέρνες τεχνικές (split finger κτλ). Μαθαίνουμε στο πρώτο έτος όλους τους βασικούς ελληνικούς ρυθμούς ενώ παράλληλα ερχόμαστε σε επαφή με βασικούς ρυθμούς της ανατολής. Στο 2ο έτος εμβαθύνουμε σε θέματα τεχνικής, μαθαίνουμε τα πρώτα μας σόλο, επαναλαμβάνουμε τους ρυθμούς που έχουμε μάθει αλλά με περισσότερες παραλλαγές στολίδια και καλλωπισμούς και συνεχίζουμε με νέους ρυθμούς απ την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολής. Στο τέλος κάθε χρονιάς κάνουμε στη σχολή η σε άλλο χώρο παρουσίαση με κομμάτια που έχουμε ετοιμάσει στα μαθήματα!

Alternative percussion orchestra

logo
Η Alternative percussion orchestra χρησιμοποιεί σαν κρουστά το σώμα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και πλαστικούς σωλήνες boomwhachers! Τα boomwhackers ανήκουν στα κρουστά όργανα και είναι πλαστικοί σωλήνες σε διαφορετικά μεγέθη έτσι ώστε ο καθένας να παράγει μια διαφορετική νότα. Η συμμετοχή σε μια ορχήστρα boomwhackers απαιτεί την απόλυτη συνεργασία των μελών της ομάδας, για αυτό και αυτή την στιγμή είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους στην Αμερική για το χτίσιμο μιας ομάδας, το λεγόμενο team building. Το πλεονέκτημα τους είναι ότι αν και κρουστά συνδυάζουν τον ρυθμό με την μελωδία και μπορείς να παίξεις οποιοδήποτε μουσικό κομμάτι αφού ένα σετ boomwhackers περιλαμβάνει νότες σε όλη την έκταση της οκτάβας ακόμα και τις διέσεις και υφέσεις. Στα μαθήματα θα μάθουμε να παίζουμε ρυθμούς απ όλο τον κόσμο και μελωδίες ελληνικές αλλά και ξένες από διάφορα στιλ μουσικής (παραδοσιακή, ροκ, έθνικ, κλασσική κτλ). Για να παρακολουθήσει κάποιος τα μαθήματα δεν χρειάζεται να αγοράσει boomwhackers.

Μαθήματα αφρικανικών κρουστών (djembe-doudoun)

logo
Tα μαθήματα αφρικανικών κρουστών (τζέμπε-ντουντούν) ασχολούμαστε τόσο με την τεχνική του κάθε οργάνου, μέσα από ένα ασκησιολόγιο που βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και την ανάπτυξη της ρυθμικής μας αντίληψης, όσο και με το ρεπερτόριο δηλαδή την εκμάθηση βασικών ρυθμών. Θα έρθουμε σε επαφή με τους πιο γνωστούς και διαδεδομένους ρυθμούς της Δυτικής Αφρικής , (Μάλι, Γουινέα, κτλ), που έχουν τεράστια εξάπλωση και απήχηση σε όλο τον κόσμο από Αμερική κ Ευρώπη μέχρι Ιαπωνία, Αυστραλία κ.α. Η καταγραφή των ασκήσεων και των ρυθμών γίνεται με πολύ απλή σημειογραφία με σύμβολα-σχήματα για τον κάθε ήχο, ενώ σταδιακά στην πορεία εισάγουμε και την κλασσική δυτική σημειογραφία. Επιτρέπεται κ ενθαρρύνεται μάλιστα η ηχογράφηση/βιντεοσκόπηση του μαθήματος για όσους είναι πιο ακουστικοί χαρακτήρες. Όργανα για το μάθημα υπάρχουν στο χώρο μας. Στο τέλος κάθε χρονιάς κάνουμε στη σχολή η σε άλλο χώρο παρουσίαση με κομμάτια που έχουμε ετοιμάσει στα μαθήματα!

To attend the lessons you do not have to buy boomwhackers.