KABEIRIA
abeiria
Πολυχώρος Τέχνης & 'Εκφρασης Καβείρια

In English

Our Dance Lessons !!

AFRO FUSION ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

Η Αφρικανική ήπειρος (μια από τις πιο ποικιλόμορφες μεριές του πλανήτη)είναι ένας τόπος που η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων,και πάντα είναι λίγα αυτά που ξέρεις γι αυτόν.....Η κουλτούρα (ένας συνδυασμός κίνησης,ρυθμού,τραγουδιού)συνοδεύει το λαό στις καθημερινές του δραστηριότητες και όχι μόνο. FUSION Η σύνθεση τεχνικών με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου στυλ χορού. AFRO FUSION Τι μπορεί να κάνει ένα ανθρώπινο σώμα?ΤΑ ΠΑΝΤΑ!Τεχνική κλασικού,σύγχρονου,μοντέρνου χορού αλλά και μεταγενέστερες τεχνικές με βάση τον αφρικάνικο μοντέρνο κ σύγχρονο χορό.Πολυριθμικότητα,δεξιοτεχνία,αντοχή και πολλά άλλα συνθέτουν το σύστημα που σε οδηγεί να δώσεις το 100% των δυνατοτήτων σου σε μια μοναδική μορφή τέχνης!!

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

Μια διαδικασία αφύπνισης του σώματος και προσσέγγισης της κίνησης μέσα από το σύγχρονο χορό .Παίρνοντας αφορμή από τα ερεθίσματα της φύσης,τα χρώματα,τη δυναμική ενέργεια του χώρου και του χρόνου,τους γύρω μας αλλά και τον εαυτό μας θα εξερευνήσουμε,θα παίξουμε και θα κινηθούμε με γνώμονα τη φαντασία . Θα έρθουμε σε επαφή με άλλα σώματα,θα εμπιστευτούμε,θα κινηθούμε εκτός ισορροπίας,θα κατανοήσουμε τη φυσική μας στάση .Πώς το σώμα μας θέλει να κινηθεί .Μέσα από τη τεχνκή του release θα αναλύσουμε έννοιες όπως είναι η πτώση,η βαρύτητα,η ταλάντωση,η ακινησία.Πώς το ένα μέλος παρασέρνει το άλλο,η μία κίνηση διαδέχεται την άλλη σε μια αλυσίδα,χρησιμοποιώντας την ενέργεια της προηγούμενης κίνησης,αλλά ταυτόχρονα και πώς κάθε μέλος μπορεί να κινηθεί ξεχωριστά...γενικότερα τη μηχανική του σώματος.Στόχος μας δεν είναι τόσο η σωστή απόδοση της τεχνικής του χορού,όσο η έμφαση στη συνείδηση του σώματος και στη δημιουργική διαδικασία.

BRAZILIAN SAMBA FUSION

H σάμπα είναι χορός αφρικάνικης προέλευσης και βραζιλιάνικης εξέλιξης....από θρησκευτικό χορό μεταμορφώθηκε σε μια λαμπρή χορευτική γιορτή!!!! παράδοση,μουσική,ταχύτητα, πολύπλοκο κινησιολόγιο,καλή φυσική κατάσταση!! Εσύ δε θα δοκιμάσεις; ??

STRENGTH & STRETCH

Κάθε σώμα,εκτός από την τροφή το νερό και τον ύπνο,έχει και την ανάγκη της άσκησης. .Όταν γυμναζόμαστε αυξάνονται τα επίπεδα των ενδορφινών. Η γυμναστική αποτελεί έτσι κι αλλιώς το φάρμακο για διάφορες ασθένειες, όπως οι καρδιολογικές παθήσεις και η οστεοπόρωση, ταυτόχρονα όμως είναι και φυσικό αντικαταθλιπτικό.... Το Strength & Stretch με μια σειρά ασκήσεων στοχεύει στην ενδυνάμωση,την επίγνωση της σωστής στάσης του σώματος και ταυτόχρονα στην ελαστικότητα του μυΐκού συστήματος. Το Str&Str περιέχει ισομετρικές ασκήσεις και ένα μείγμα ασκήσεων από κλασσικό κ σύγχρονο χορό,πολεμικές τέχνες αλλά και από pilates,yoga,feldenkrais,alexander tecnique..

ΧΟΡΟΣ/ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΕΔΑΦΟΥΣ

Αναγνώριση των σωματικών δυνατοτήτων μέσα από δοσμένα κινησιολογικά μοτίβα. Προσέγγιση των σωματικών ορίων και διαχείριση του βάρους. Ακροβατικές φόρμες με σκοπό την δημιουργία ντουέτων (ακροβατικά εδάφους). Ρυθμός - έλεγχος – έκρηξη – παύση – πτώση – εμπιστοσύνη – συνεργασία. Το μάθημα απευθύνεται και σε άτομα που δεν έχουν χορευτική εμπειρία

TRIBAL FUSION EXPERIMENTAL LAB

Fusion (Μειγμα): Είδος "fusion" είναι το είδος χορού που συνδυάζει δύο ή περισσότερα είδη χορού. Tribal Fusion: Ένα μείγμα αισθητικής οριεντάλ, ινδικού και φλαμένκο με τεχνικές συνχρονου "street" χορού. Οι χορευτές του tribal fusion έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν το προσωπικό τους κινησιολογικό λεξιλόγιο απο πολλούς διαφορετικούς χορούς. Αυτό αποτελεί ένα έναυσμα για τη μελέτη πολλαπλών χορών αλλά και μια μεγάλη ευθύνη. Γιατί χωρίς σεβασμό και βαθεία κατανόηση των διαφορετικών χορών, το "μείγμα" γίνεται πολυ γρήγορα "μπέρδεμα". Το Tribal experiMental Lab είναι μια ομάδα που εξερευνά, μέσω της μεθόδου Φελντενκραΐς, νέα κινησιολογικά μοτίβα που μπορούν να ενταχθούν στον χορό. Λεπτομέρειες ανατομίας και κινησιολογίας, διαφορές ανάμεσα σε σωματότυπους, μελέτη και παιχνίδι που μπορούν να μεταφραστούν σε νέα μοτίβα για τον προχωρημένο χορευτή αλλά και σε χρήσιμες πληροφορίες για τον δάσκαλο χορού. Η ομάδα είναι ανοιχτή και σε αρχάριους χορευτές έτοιμους να ακολουθήσουν.

TRIBAL FUSION BELLY DANCE

Το tribal fusion belly dance είναι ένας χορός που εξελίσσεται και γνωρίζει τεράστια απήχηση σε όλο τον κόσμο, λόγω των παραδοσιακών καταβολών του και του χώρου που προσφέρει για εξερεύνηση και συγχώνευση διαφόρων ειδών χορού. Θεωρείται η σκοτεινή ή πανκ πλευρά του bellydance. Γεννήθηκε περί το 1970 στις ΗΠΑ και αναμιγνύει χορούς της Ανατολής (Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή, Ινδία, Βαλκάνια) με πιο μοντέρνα είδη, όπως σύγχρονο, hip hop, φλαμένκο, ακόμα και burlesque, vaudeville και steampunk. Είναι ένα πάντρεμα παλιών και νέων κινήσεων, θεμελιωμένων σε αρχετυπικές εικόνων, και εκφρασμένων με σύγχρονα μέσα. Ανάλογα ποικίλλει και η μουσική, η οποία μπορεί να είναι από φολκλορική έως ηλεκτρονική, ρεμπέτικη, ακόμα και παραδοσιακή ελληνική. Τα κοστούμια είναι επίσης εμπνευσμένα από κουλτούρες όλου του κόσμου. Ένα χαρακτηριστικό αυτού του είδους χορού είναι η αντίθεση ‘φιδίσιων’ και απαλών κινήσεων με τις γεμάτες ένταση απομονώσεις διαφόρων μελών του σώματος. Βασίζεται σε μυϊκές κινήσεις, σε αντίθεση με το πιο ‘σκελετικό’ κλασσικό bellydance. Η φιλοσοφία του χορού είναι η αλληλεγγύη των χορευτών, η ενθάρρυνση και η χαρά που βιώνεται μέσα από τις κοινές εμπερίες, σε αντίθεση με την ανταγωνιστικότητα που καλλιεργείται στην κοινωνία μας. Ο χορός αυτός καλλιεργεί δύναμη, ευελιξία και συντονισμό του σώματος και παρουσιάζει ένα κομψό και μυστηριώδες αποτέλεσμα. Ξυπνά το κέντρο του σώματος, βελτιώνει την αυτοπεποίθηση και το δυναμισμό, καθώς και την επίγνωση του σώματος και την ισορροπία, και επιτρέπει στο χορευτή να ανταποκρίνεται στη μουσική με τις κατάλληλες κινήσεις, ρυθμικές και ακριβείς ή κυκλικές και αέρινες. Είναι ένα ιδανικό αντίβαρο στις καθημερινές δραστηριότητες, καθώς ενεργοποιεί και εκπαιδεύει όλο το σώμα. Βελτιώνει τη στάση του σώματος μέσω της ενδυνάμωσης, του stretching και των ακολουθιών yoga, που χρησιμοποιούνται στην αρχή και το τέλος κάθε μαθήματος.

DANCEHALL

Το Dancehall ξεκίνησε στα τέλη του 1970 με μέσα 1980 στους δρόμους του Kingston της Jamaica.Δεν πρόκειται για ένα είδος χορού ‘η μουσικής μόνο αλλά για όλο το τρόπο ζωής και την κουλτούρα των Τζαμαϊκανών. Δημιουργός του Dancehall χορού είναι ο Bogle o οποίος έκανε το Dancehall γνωστό σε όλο τον κόσμο και πέρα από την Τζαμαικα. Το dancehall εξελίχθηκε μέσα από την μουσική και τα παρτυ που γίνονταν στους δρόμους και τις αυλές του Kingston σε Ragga ρυθμούς που είναι η εξέλιξη ουσιαστικά της Reggae μουσικής.

POPPIN

Ένα από τα original funk styles στη κουλτούρα του hip hop μετά το breaking και το Locking. Χαρακτηρίζεται από έντονη σύσπαση των μυών και απότομη χαλάρωση πάνω στο ρυθμό της μουσικής καθώς ο χορευτής πέρα από αυτο έχει την ελευθερία να χρησιμοποιήσει πολλα αλλά στυλ που βρίσκονται και αυτα κάτω από την ομπρέλα του ιδιαίτερου αυτού στυλ που ονομάζουμε Popping. Στο μάθημα διδάσκονται βασικές τεχνικές όπως : Hit,Waving,Tutting,Strobbo,Ticking,Slow motion,Robot,Dimestop,Isolations,Muscle Breathing,Muscle Control,Sliding καθώς και basic foundations ( Fresno,Oldman,Twist o flex ,Walk out ,κ.α). Το μάθημα αυτο δεν απευθύνεται μόνο σε κάποιον που θέλει να μάθει τη τέχνη του Popping αλλά και σε κάποιον που έχει τον ενθουσιασμό να μάθει έναν νέο τρόπο κίνησης είτε σε κάποιον χορευτή που επιθυμεί να βελτιώσει τη τεχνική του η να εισάγει νέες μεθόδους στο τεχνικολογιο του

ΜΠΑΛΕΤΟ

Το μπαλέτο γεννήθηκε και αναπτύχθηκε ως ξεχωριστό είδος χορού στην Ιταλία, όσο παράξενο κι αν φαίνεται. Η ονομασία του προέρχεται από την ιταλική λέξη ballare (ballet), που σημαίνει «χορεύω». Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 15ου αιώνα στην περίοδο της ιταλικής Αναγέννησης και αργότερα διαδόθηκε στην Γαλλία, όπου εξελίχθηκε ως χορευτικό είδος. Τον 17ο αιώνα, στην εποχή του Louis XIV, το μπαλέτο γνώρισε μεγάλη άνθιση, ως ψυχαγωγικό μέσο της Αυλής. Δεν είναι λοιπόν παράξενο το ότι οι πλειοψηφία της ορολογίας του χορού αποτελείται από γαλλικές λέξεις. Θεωρείται μία από τις πλέον υψηλόβαθμες τέχνες, που απαιτεί πολυετή εξάσκηση ώστε να φτάσει κανείς σε επαγγελματικό επίπεδο. Η πιο γνωστή και δημοφιλής απόχρωση του μπαλέτου είναι αυτή που αναπτύχθηκε την εποχή του Ρομαντισμού, κατά την οποία το βάρος πίπτει στην κορυφαία του χορού, που ως πρωταγωνιστικός ρόλος αποκλείει την ανάδειξη σχεδόν όλων των άλλων· καλείται να εκτελέσει δύσκολες τεχνικές, που περιλαμβάνουν κατακόρυφη κίνηση στηριζόμενη στα δάκτυλα του ποδιού, πιρουετες ακροβατικές κινήσεις δεξιοτεχνίας, ενώ έχει καθιερωθεί η ένδυσή της με τη λεγόμενη γαλλική τουτού . Η εξέλιξη του μπαλέτου περιλαμβάνει τα είδη του εξπρεσιονιστικού και νεοκλασικού μπαλέτου, αλλά και στοιχεία του σύγχρονου χορού.

BREAKING

Το BREAKING είναι ένα από τα 4 στοιχεία του HIPHOP. Προέρχεται από τον BRONX της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ , αποτελείται και αυτό από 4 στοιχεία: τα toprocks ,τα footworks ,freezes και τα powermoves, που το καθένα έχει τις βάσεις του. Είναι ένας freestyle καλλιτεχνικός χορός και άκρως ανταγωνιστικός. Είναι ατομικός χορός και όχι με χορογραφημένες κινήσεις. Χορεύεται με κυρίως funk , hiphop και breakbeat μουσική. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως ακροβατικό χορό. Είναι street χορός, γεννημένος στους δρόμους από το 1973, με πολλές επιρροές. Το breaking ή αλλιώς breakdance δεν χρειάζεται κάποια μυϊκή δύναμη, απλά θέληση και προπόνηση. Ξεκινά με ένα πολύ καλό ζέσταμα σε όλους τους μυς και ανάλογες διατάσεις . Ο κάθε χορευτής θα πρέπει να ξεκινήσει με την ανάλογη βάση, γιατί υπάρχουν βασικές κινήσεις. Σε όλα τα style ξεκινάμε με toprock, που είναι το πιο χορευτικό κομμάτι του χορού, και ανάλογα με την μουσική και τις βάσεις που μαθαίνουμε προσπαθούμε σιγά-σιγά να χορέψουμε πάνω στην μουσική . Στη συνέχεια, όσο το κορμί μας και οι βάσεις μας προχωράνε, δουλεύουμε και τα άλλα στοιχεία (που είναι τα footworks, freezes και powermoves), το επίπεδο μας ανεβαίνει και εμείς σταδιακά ανεβάζουμε το τρόπο απόδοσης του χορού μας.

HIP HOP

Το χιπ χοπ δεν είναι ένα είδος μουσικής ή ένα είδος χορού αλλά μια κολτούρα που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 στο Bronx της Αμερικής και αποτελείται από 4 στοιχεία( DJing ,Bboying,Mcing,Graffiti writing).Ως αναφορά το χορευτικό κομμάτι του χιπ χοπ πρωτοπαρουσιάστηκε μέσα από το breakin και αργότερα από το poppin και το lockin μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες όπου εξελίχθηκε σε party dancing στη μορφή που το συναντάμε και σήμερα. O χορός εξελίχθηκε μέσα από τα cypher(κύκλους που σχηματίζουν οι χορευτές και χορεύουν αυτοσχεδιαστικά ή έχουν τη μορφή battle..

Aκροβατικά Eδάφους Aρχαρίων

Στόχος του μαθήματος είναι να προετοιμάσει το σώμα με ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας ώστε να περάσει σε στηρίξεις και ακροβατικά εδάφους, αρχικά με απλές προσεγγίσεις που σταδιακά θα εξελίσσονται σε πιο σύνθετες. Ευκαιρία να εμπιστευτούμε τα χέρια μας, να παίξουμε με ισορροπίες και να εμπιστευτούμε τους άλλους μέσα από τη συνεργασία και την ομαδικότητα.

Vogue Fem

Το Vogue, εμπνευσμένο απ' τις πόζες του ομώνυμου περιοδικού, εδραιώθηκε με την σημερινή του μορφή στην underground χορευτική σκηνή της Νέας Υόρκης την δεκαετία του '80 στα γκέτα του Μπρονξ και του Χάρλεμ. Το Vogue Fem είναι ένα υποείδος του vogue προερχόμενο από αλλά και τρανσέξουαλς (fem queens) αλλά και γκέι άντρες (butch queens) οι οποίες προσπαθούσαν να αναδείξουν την θηλυκότητά τους και να δημιουργήσουν με το σώμα τους τις καμπλύλες του γυναικείου σώματος. Έτσι ο χορός αυτός χαρακτηρίζεται από θηλυκότητα, γραμμές και αισθησιασμό χωρίς να του λείπει η δυναμικότητα αφού μιλάμε για έναν freestyle battle χορό. Το μάθημα καταπιάνεται με όλα τα στοιχεία του vogue fem (catwalks, duckwalks, spins, dips, hand performance, floor performance) που χρειάζονται για να διαγωνιστεί κάποια/κάποιος και τα αναλύει διεξοδικά. Αρχίζει με προθέρμανση, εκμάθηση και επανάληψη των στοιχείων και χορογραφία ενώ αφήνει χώρο στους μαθητές-τριες και για freestyle, πάντα μέσα στα πλαίσια του στυλ. Απαραίτητες οι επιγονατίδες!

Tai Chi Chuan

Το Τάι Τσι Τσ’ουάν είναι μια ήπια μορφή σωματικής άσκησης που έχει σα βασικό στόχο την προώθηση της υγείας και της ευεξίας. Οι ασκούμενοι σε αυτό έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν όχι μόνο δεξιότητες όπως η ισορροπία, η δύναμη, η ελαστικότητα, η συναρμογή αλλά και ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν με αφορμή την κίνηση, βαθύτερες ποιότητες που σχετίζονται μαζί της. Γαλήνη, σιωπή, ευγνωμοσύνη,χαρά, πληρότητα κάποιες από αυτές. Το Τάι Τσι είναι ένας δρόμος, μια τέχνη που μας βοηθά να κάνουμε τη ζωή μας εργάσιμη, καλύτερη και πιο φωτεινή. Όλοι μπορούν να ωφεληθούν αρκεί να δώσουν το χρόνο και να επωμιστούν το ελάχιστο κόπο ώσπου να το γνωρίσουν αρκετά.

ContaKids

Το ContaKids είναι μια μέθοδος που προωθεί την ιδέα της χρήσης της σωματικής επαφής με στόχο να αναπτυχθεί μια ουσιαστικότερη μορφή επικοινωνίας μεταξύ των γονιών και των παιδιών με ευχάριστο τρόπο. Δουλεύοντας σωματικά και κινητικά το παιδί μπορεί να βελτιώσει τις κινητικές του δεξιότητες, να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του, ενώ οι γονείς αναπτύσσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά.

LOCKING

Ενα απο τα original funk styles,στενα συνδεδεμένο με το Hip-hop , γεννημενο τα τελη του 1960 απο τον ιδρυτή του Don Campbell , ο οποιος εδωσε το όνομα του χορου (Locking) απο μια "καταλαθος" κινηση που σημερα ονομαζεται Lock. Το Locking χαρακτηριζεται απο "κλειδωματα" του κορμου πανω στο ρυθμο της μουσικης και απο γρηγορες κινησεις χεριων και ποδιων. Wrist Rolls,Points,Locks ειναι τα βασικα στοιχεια που χρησιμοποιει ο χορευτης καθως και την αυθορμητη προσωπικη του εκφραση βασισμενη πανω στο social dance της εποχης. Η εκφραση,η θεατρικοτητα, το αυθορμητο παιχνίδι με το κοσμο ειναι απο τα βασικα που πρέπει να εχει ενας χορευτης που θελει να το δοκιμασει και να εκφραστει μεσα απο αυτο.